Bedrijf kopen
via MBI

Inmiddels werk ik zo’n 5 jaar bij Bedrijfsnaam als IT administrator. Via Koenen en Co heb ik gesolliciteerd en had binnen anderhalve week de job!

– Bas van Zeul 

Bedrijf kopen? Management Buy-In

Wat is een Management Buy In (MBI)?

Een Management Buy In (MBI) is een transactievorm waarbij iemand die eerder niet bij een onderneming betrokken was de aandelen (of een deel daarvan) in de onderneming koopt van de huidige aandeelhouder(s).

Voor een MBI-kandidaat is dit vaak een mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in een onderneming die reeds bestaansrecht heeft verworven. Dit is vaak makkelijker dan zelf een bedrijf van nul op te bouwen. Daarnaast is het MBI-traject voor de aandeelhouder(s) die geen opvolging heeft een gemakkelijke en effectieve methode om het bedrijf (eventueel stapsgewijs) over te dragen aan een opvolger.

Hoe wordt een MBI-transactie gefinancierd?

Een MBI-transactie kan op verschillende manieren worden gefinancierd en is vaak een combinatie van de volgende manieren: eigen inbreng van de MBI-kandidaat, een lening van de verkoper, een bancaire financiering en financiering door een participatiemaatschappij.

Belangrijke factoren bij de bepaling van de transactie strategie zijn de hoogte van de koopsom, de visie van de nieuwe ondernemer, de uitkomst van onderhandelingen tussen de partijen en de verwachte geldstromen in de toekomst.

Wilt u instappen in een bestaande onderneming? Of wilt u uw bedrijf overdragen aan uw opvolger? En bent u benieuwd hoe zo’n proces zo soepel mogelijk verloopt?

 

Neem dan contact op met één van onze ervaren Financial Advisory Services (FAS) adviseurs. Zij geven advies en leiden u met succes door het MBI-traject zodat uw onderneming klaar is voor het succes in de toekomst. Via onderstaand formulier kunt u uw zoekprofiel kenbaar maken bij de FAS adviseurs. Zij zullen vervolgens contact opnemen indien er interessante proposities aangeboden worden.

  Eigen middelen

  Branche

  Type onderneming

  Regio

  Omzet per jaar

  Aantal medewerkers

  Deel in uw netwerk