BTW-ASPECTEN IN DE BOUW

Breng btw-aspecten in de bouw 

tijdig in kaart!

Omzetbelasting (btw) is een complexe belasting, zeker als het gaat om vastgoed. Is ten aanzien van de levering btw, overdrachtsbelasting of allebei verschuldigd?

 

Tijdig in kaart brengen

Wanneer vooraf geschakeld wordt met een btw-specialist kan onderzocht worden of de belastingdruk geoptimaliseerd kan worden. Eenmaal de schop in de grond, of de hamer in de muur is er vaak geen weg meer terug. Daarom is het van belang vooraf goed naar de belastingtechnische gevolgen te kijken. Alleen dan kunnen we mogelijk nog sturing geven en fiscaal de gunstigste weg kiezen.

Schakelt u onderaannemers in of leent u personeel in? Wordt een eventuele verleggingsregeling juist toegepast? Kan mogelijk het verlaagd btw-tarief worden toegepast? Voert u projecten uit over de grens? Weet u dan hoe het zit met de btw en heeft u uw risico’s in beeld of zijn er mogelijk kansen? Allemaal vragen die relevant zijn. Wanneer de btw-behandeling niet juist is kan de Belastingdienst naheffingsaanslagen opleggen met daarbij behorende boetes en rente.

Inzicht in mogelijke risico's en/of kansen

Graag plannen wij met u een gesprek in om te beoordelen of er risico’s en/of kansen aanwezig zijn. En omdat de Belastingdienst 5 jaar terug in de tijd kan gaan, kijken wij niet alleen naar de toekomst, maar ook naar het verleden. Wij staan voor een optimaal advies.

Na ons gesprek ontvangt u een verslag met daarin de mogelijke risico’s en/of kansen. Naar aanleiding van dit verslag kunnen wij u helpen met de verdere aanpak en uitwerking daarvan.

Voor wie?

De ervaring leert dat altijd wel ondergeschoven btw-zaken aan het licht komen. Of u nu de (toekomstige) eigenaar bent, ondernemer die werkzaamheden in de bouw uitvoert of u voornemens bent om een onroerende zaak aan te schaffen en/of uw vastgoed verder wilt ontwikkelen, het in kaart brengen van de btw-aspecten is voor iedere ondernemer in de bouwketen interessant.

Het tijdig inschakelen van een btw-specialist kan u veel voordeel opleveren, want zoals gezegd: ‘Eenmaal de schop in de grond, of de hamer in de muur is er vaak geen weg meer terug’.

BTW-scan

Heeft u vragen of wilt u een oriënterend gesprek?

Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.