diensten > financial advisory services

Financial Advisory Services: de volgende stap van uw bedrijf

De blik op de toekomst gericht

Onder Financial Advisory Services vallen onze diensten, gericht op bedrijfsopvolging, overname, verkoop, financiering, investering of groeistrategie. Centraal hierbij staat de waarde die uw onderneming vertegenwoordigt. Nu en straks. Naast aspecten als waarde en rendement verdient ook de zachte kant aandacht. Denk aan de ontwikkeling van uw medewerkers of klantenbinding.

Verlengstuk van uw onderneming

Om u met onze Financial Advisory Services optimaal te kunnen adviseren en bijstaan, treden wij graag op als verlengstuk van uw onderneming; de vertrouwde partner waarop u altijd kunt bouwen. Onze samenwerking begint met een kwalitatieve en kwantitatieve analyse. We leggen de pijnpunten en eventuele risico’s in uw onderneming vast, zodat we kunnen sturen op bedrijfsprocessen. Met die inzichten gaan onze experts voor u aan het werk.

Brookz businesspartner

Koenen en Co is Businesspartner van Brookz

Brookz is met ruim 35.000 inschrijvingen het grootste overnameplatform van Nederland. Duizenden ondernemers, kopers, investeerders en adviseurs bezoeken dagelijks de website. Wil je succesvol een bedrijf verkopen of overnemen, meld je dan nu aan.

Zes dimensies van uw onderneming

We richten ons op zes dimensies binnen de bedrijfsvoering van uw onderneming:

Klanten

Uw klanten zijn uw belangrijkste goed.

Leveranciers

Hoe is de relatie met uw belangrijkste leveranciers geborgd? Hoe stabiel zijn ze en hoe afhankelijk bent u?

Medewerkers

Hoe betrokken en loyaal zijn uw medewerkers en hoe betrokken bent u bij hen?

Processen

Op welke punten kunnen we het bedrijfsproces efficiënter inrichten? Waar kunnen we besparen en welke waarde voegt ieder werkproces toe?

Financiën

Beschikt u over voldoende inzicht en instrumenten voor (bij)sturing?

Strategie

Waar wilt u over vijf of tien jaar staan met uw onderneming en wat moeten we daar nu voor doen?

Financial Advisory Services

Bij Koenen en Co werkt u samen met ervaren specialisten op het gebied van Financial Advisory Services-vraagstukken, hoe complex ook. We helpen u graag met:

Koop- en verkoopbegeleiding

De financiële aspecten bij een bedrijfsovername zijn enorm. Wilt u een bedrijf overnemen of wilt u uw eigen zaak verkopen? Goede begeleiding is dan essentieel. Wij leveren waardevol advies over onder andere personeel, contracten, ontslag, financiering en bedrijfsparticipatie.

Bedrijf kopen via een Management Buy-In

Een Management Buy-In (MBI) is een transactievorm waarbij iemand die niet bij de onderneming betrokken was (een deel van) de aandelen in de onderneming koopt van de huidige aandeelhouder(s).

Advies bij waardebepaling

Bij een bedrijfsovername is een correcte waardebepaling cruciaal omdat deze de basis vormt voor gesprekken over de prijsvorming. Ook voor bedrijfsopvolging of participatie van management (extern: Management Buy-In, intern: Management Buy-Out) zijn goede begeleiding en advies cruciaal. Bij Koenen en Co vindt u ervaren Register Valuators en Register Adviseurs Bedrijfsopvolging. Ook bieden we aanvullende expertise binnen andere diensten.

Financieringsbegeleiding

Elke onderneming heeft behoefte aan een gezonde financieringsstructuur. Dit kan betrekking hebben op groeikapitaal, werkkapitaal, overnamestrategie of dividenduitkeringen (recap).

Strategie en analyse

We inventariseren de pijnpunten en eventuele risico’s binnen uw bedrijfsvoering en we dragen kansen en oplossingen aan.

Innovatie

Proactief onderzoeken we of er mogelijkheden zijn tot subsidie voor uw projecten. Van WBSO tot overige innovaties en vernieuwingsplannen.

Ondernemingsrecht

Als een transactie wordt afgerond, vraagt dit om professionele begeleiding in de contractfase. Wij werken met eigen specialisten en externe partijen om u hierbij integraal te ondersteunen.

Advies over bancaire producten

Wij adviseren en ondersteunen u bij de afname en het gebruik van uiteenlopende bancaire producten; van hypotheek tot levensverzekeringen en van lijfrente tot pensioenvoorzieningen.

Financiële planning en estate planning

Hoe ziet uw financiële positie eruit als u stopt met werken? Beschikt u dan over voldoende inkomen en vermogen? En wat moeten uw erfgenamen aan belasting afdragen bij uw overlijden? Dat brengen we voor u helder in kaart. En we gaan proactief op zoek naar kansen!

Vragen over Financial Advisory Services?

Vul het terugbelformulier in en wij nemen, naar aanleiding van uw bericht, zo spoedig mogelijk contact met u op.