diensten > IT advies & assurance > cyber security & informatiebeveiliging

Cyber security & informatiebeveiliging: speel op zeker

Een IT Assessment, voor alle zekerheid

De beveiliging van uw IT-omgeving is een dynamisch proces dat veel discipline vereist. Daarbij zit u niet altijd te wachten op assurance-rapporten en certificeringen. Soms wilt u met een gerichte scan weten waar u staat voor wat betreft een aspect van uw organisatie. Deze kunt u gebruiken als nulmeting en uw aandacht richten op de verdere verbetering van de IT-security en informatiebeveiliging.

Waarom een IT Assessment?

Als voorbeeld kunt u een scan laten uitvoeren op uw servers. Deze maakt inzichtelijk in hoeverre uw servers zijn uitgevoerd met de meest recente patches en virusscanner-updates. Ook tonen we aan hoe het is gesteld met de configuratie-instellingen van uw server. Dit is zeer waardevol omdat elke Windows-omgeving standaard open wordt opgeleverd, waarna Windows adviseert om zo’n 300 configuratie-instellingen te wijzigen! Met een scan op uw serveromgeving maken we snel inzichtelijk wat er (nog) gewijzigd moet worden.

De waarde van een IT Risk Assessment

Een ander voorbeeld is een IT Risk Assessment; een scan op hoofdpunten, waarmee u op een snelle manier inzicht krijgt in de belangrijkste (technische) risico’s binnen uw organisatie. Deze risico’s zijn ook wel bekend als de Critical Security Controls (CIS) top 20.

Om de IT-risico’s te beheersen, kunt u ook denken aan het opzetten en uitvoeren van awareness campagnes. Denk aan phishing-mails of mystery guest-bezoeken. De resultaten uit deze onderzoeken delen wij graag met uw organisatie, zodat eenieder die toegang heeft tot bedrijfsinformatie zich bewust is van de impact van zijn handelen.

Meer weten of contact opnemen?

Heeft u interesse in onze IT-Advies & Assurance-diensten? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Cyber security & informatiebeveiliging voor uw bedrijf? Vul dan het formulier in of neem contact op met:
Bram Ewalts
Favicon Koenen en Co
Bram Ewalts (MSc RA)
Manager IT Advies

Terugbelformulier