diensten > IT advies & assurance > procesoptimalisatie & automatisering

Procesoptimalisatie & automatisering: efficiënter en prettiger werken

Haal het maximale uit uw processen

Het doorvoeren van een digitale transformatie kan een flinke uitdaging zijn. Het begint al met de vraag welke processen er zijn en hoe ze werken. Procesoptimalisatie is echter ontzettend belangrijk om efficiëntie in uw organisatie aan te kunnen brengen. Hiermee bent u uiteindelijk ook beter in staat om IT-projecten succesvol te implementeren.

Procesverbetering | Process Mining

Als u veel tijd besteedt aan het controleren van processen en het oplossen van fouten, is het tijd om aan procesverbetering te denken. Geoptimaliseerde processen vormen namelijk de basis voor het aanbrengen van verdere verbeteringen.

Process Mining is hierbij een methode om het verloop van de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te visualiseren en te analyseren. Speciale software kijkt naar de data die al in de logboeken van uw bedrijf aanwezig is. De software maakt snel en accuraat de processen inzichtelijk. Hieruit komen ook verbetermogelijkheden, waarmee u aan de slag kunt.

Met Process Mining kunt u ook alle invoer van menselijke handelingen bijhouden. Denk hierbij aan verschillende medewerkers die hetzelfde proces anders uitvoeren. Op basis van de vergelijking signaleert u eenvoudig verbetermogelijkheden. Nadat de processen met de hoogste potentiële besparing of kwaliteitsverbetering zijn geïdentificeerd, is een volgende stap mogelijk: automatisering.

Automatisering | Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA) is het automatiseren van repetitieve handelingen. Voeren medewerkers bij uw bedrijf dag in, dag uit dezelfde handelingen uit aan de computer? Automatisering is dan bijna altijd mogelijk. Uw besparing wordt groter naarmate aan de volgende criteria wordt voldaan: hoog volume, standaardisatie van processen, potentiële kwaliteitsverbetering en compliance checks.

Denk hierbij aan het invullen van uren, overtypen van data of automatisch informeren van klanten als ze boven een bepaalde limiet komen. RPA kan alles wat een mens ook kan, zolang er vaste regels gevolgd worden.

Goedkoper dan nieuwe applicaties

RPA is veelal efficiënter en goedkoper dan een nieuwe applicatie aanschaffen. Na implementatie van een RPA-oplossing zijn voordelen als kostenbesparing, foutreductie, verbeterde compliance en een hogere efficiency snel merkbaar. Praktische voorbeelden van RPA-toepassingen zijn o.a. het geautomatiseerd gegevens uitlezen en overnemen tussen systemen, Brexit-postpakketten controleren op correcte documenten t.b.v. de douaneaangifte en het automatisch beantwoorden van klantvragen via een chatbot.

Meer weten, een gratis quick scan of contact opnemen?

Heeft u interesse in onze IT-Advies & Assurance-diensten? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van procesoptimalisatie en automatisering voor uw bedrijf? Wilt u gebruik maken van een gratis quick scan van een halve dag? Vul dan het formulier in of neem contact op met:

Bram Ewalts
Favicon Koenen en Co
Bram Ewalts (MSc RA)
Manager IT Advies

Terugbelformulier