Diensten > IT Advies & Assurance > Verandermanagement & Leiderschap

Verandermanagement & Leiderschap

Grip op veranderingen

Verandertrajecten verlopen soms moeizaam en stuiten ongewild op weerstand. Organisatieverandering is geen eenmalig project, maar een regelmatig (en soms continu) proces. Vertrouwen, zingeving en ethiek spelen daarbij een belangrijke rol. Om die reden is er geen unieke ‘beste’ aanpak. Om dit proces zo effectief en prettig te laten verlopen bepalen we samen de koers, aangepast aan úw medewerkers en úw organisatie.

Verandermanagement & Leiderschap

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak die ervoor zorgt dat de veranderingen grondig en soepel worden doorgevoerd en de gewenste impact hebben. Er zijn altijd nieuwe uitdagingen en betere manieren om veranderingen door te voeren. Elke verandering die uw organisatie doormaakt moet worden gepland en geïmplementeerd met een gedegen aanpak, anders kan het zo zijn dat veranderingen meer kwaad dan goed doen. Dat is waar verandermanagement om de hoek komt kijken.

Wij erkennen verschillende typen verandering waar verandermanagement waarde kan bieden:

  • (Proces)innovatie
  • Systemen & digitalisering
  • Manieren van samenwerken en leidinggeven
  • Cultuur
  • Eindproduct

     

Veranderingen gaan vaak gepaard met weerstand, maar veranderen doet u samen met de gehele organisatie. Daarvoor is leiderschap en communicatie essentieel in dergelijke trajecten. Onze adviseurs hebben ruime ervaring en kennis en kunnen u ondersteunen bij verandertrajecten.

 

Onze methode focust zich op de volgende vier pijlers:

1.       Verandering begrijpen

2.       Wijziging plannen

3.       Hoe implementeer je de verandering in de organisatie?

4.       Communiceer verandering

 

Als je focust op resultaat, zul je nooit veranderen.
Als je focust op verandering, zul je resultaat zien.

Whitepaper

Download gratis onze whitepaper “Verandermanagement & Leiderschap”.

In onze whitepaper gaan wij dieper in op onder andere de volgende onderwerpen: verandering begrijpen, maken van een plan, implementatie van de verandering en communicatie.

Voorpagina whitepaper - Verandermanagement & Leiderschap

Meer weten of contact opnemen?

Heeft u interesse in onze IT-Advies & Assurance-diensten? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Vul dan het formulier in of neem rechtstreeks contact op met:
Bram Ewalts
Favicon Koenen en Co
Bram Ewalts (MSc RA)
Manager IT Advies

Terugbelformulier