Hoe belangrijk is Business Intelligence?

U verzamelt steeds meer data. Denk aan digitaal samenwerken binnen uw organisatie tot het voorspellen van omzet. Hiervoor gebruiken we meer softwaresystemen die beter zijn toegerust op het uitwisselen van data. Maar op welke manier haalt u waarde uit deze data?

Hoe werkt Business Intelligence bij Koenen en Co?

Het verkrijgen van data was voor lange tijd veelal een handmatig proces waarbij data in Excel wordt geladen en bewerkt. Deze manier van data verwerken is langzaam, foutgevoelig en kan niet real-time worden ingezien. Een overzicht werd meestal periodiek verstrekt. Met Business Intelligence is dit verleden tijd.

Aan de slag met Business Intelligence!

Samen met u brengen wij de door u gewenste managementinformatie in kaart en vertalen deze naar uw databehoefte. Vervolgens analyseren wij uw softwarelandschap en eventuele database op beschikbare data.

Indien aanvullende data benodigd is om tot uw gewenste managementrapportage te komen, ondersteunen wij u hierbij. Tevens zorgen wij voor betrouwbare opslag in de Cloud of in een data warehouse, zodat u eenvoudig en eenduidig uw rapportage kunt inzien.

Uw voordeel door dit inzicht

Kort samengevat is uw voordeel dat u beslissingen kunt nemen op basis van financiële en operationele data. De vele applicaties die u dagelijks gebruikt, vergaren een veelvoud aan data. Het verkrijgen van managementinformatie uit deze applicaties is veelal een handmatig proces waarbij data in Excel worden geladen en vervolgens worden bewerkt tot management informatie.

Deze manier van verwerken van data is manueel en daardoor zowel bewerkelijk als foutgevoelig. Een ander nadeel is dat de informatie niet real-time kan worden ingezien, maar periodiek wordt verstrekt.

Business Intelligence kan veel voordelen bieden. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Real-time de relevante informatie beschikbaar.
 • Overzichtelijke, visuele weergave.
 • Mogelijkheid om in te zoomen op uitzonderingen met één ‘druk op de knop’.
 • Geen manueel proces meer.
 • Beslissingen nemen op basis van financiële en operationele data.

Is Business Intelligence hetzelfde als Business Analytics? 

In tegenstelling tot Business Intelligence legt Business Analytics de nadruk op voorspellende analyses. Daarmee worden datamining en modellen ingezet om de kans te berekenen van toekomstige resultaten. Hierdoor kunt u anticiperen en beslissingen nemen die nodig zijn voor de toekomst.

Predictive analytics is steeds belangrijker voor veel organisaties en dragen bij aan het succesvol plannen voor de toekomst. Het wordt gebruikt om van data kansen te maken en problemen op te lossen die nog gaan komen. Enkele voorbeelden:

 • Fraude voorkomen – met voorspellende modellen kan fraude geminimaliseerd of zelfs voorkomen worden.
 • Toekomstige financiële inzichten – pieken en dalen van omzet kunnen met een grotere zekerheid te voorspellen zijn.
 • Optimalisatie van marketingcampagnes – voorspellingen maken wat klanten gaan kopen kan helpen bij het inkoopproces en het reduceren van wachttijden
 • Trends detecteren – historische data kunnen inzichten geven in trends voor de toekomst

Waarom kiezen voor Koenen en Co?

Onze adviseurs hebben een financieel-economische achtergrond die nodig is om met u mee te denken over de relevante KPI’s en stuurinformatie voor uw organisatie. Daarnaast beschikken wij over kennis om datastromen inzichtelijk te maken, te extraheren, te converteren, te integreren en vervolgens aan de juiste KPI’s en stuurinformatie te koppelen.

Ten slotte bieden wij u zekerheid. Zekerheid dat de veiligheid van uw data is gewaarborgd én de zekerheid dat de data die uit uw management rapportage juist zijn.

Wij zorgen voor uw ‘single point of truth’.

Contact opnemen met Koenen en Co, afdeling IT Advies & Assurance

Wilt u meer informatie ontvangen over Business Intellegence, of wilt u een vrijblijvend gesprek in plannen met één van onze adviseurs? Bel manager IT Advies Bram Ewalts (MSc RA) op +3188 77 47 636 of vul het terugbelformulier hieronder in.

  Deel in uw netwerk