Transitie van AFAS (proces) automatisering

AFAS software

Werkt u al met AFAS Profit of bent u voornemens om al uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen met één systeem? Koenen en Co helpt u graag verder in deze transitie van AFAS (proces) automatisering.

Implementatie

ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Dit beschrijft de taak van een bedrijf om alle beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Om dat te realiseren zijn verschillende systemen beschikbaar. Een ERP-implementatie is echter altijd complex en maatwerk. Hoe pakken wij dit aan? Overall delen we dit proces op in vier stappen:

  • Het inrichten van de software
  • Het overzetten van de oude data naar AFAS
  • Het herinrichten en optimaliseren van bedrijfsprocessen
  • Het trainen van uw personeel

Efficiënt en optimaal functioneel beheer. Maar hoe?

Starten en werken met AFAS Profit? Een goed idee, maar vaak loop je tegen (grote en kleine) functionele punten aan. Om het maximale uit je AFAS omgeving te kunnen halen is het ongetwijfeld een toegevoegde waarde om het functioneel beheer van je AFAS omgeving geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Beheer is namelijk een continu proces. En wie kan dit proces nu beter ondersteunen, dan onze specialisten die er dagelijks mee aan de slag zijn. Zij kennen tenslotte alle ins en outs en kunnen ervoor zorgen dat u maximaal tot minimaal op afstand wordt ontzorgt. Hoeveel wij u ontzorgen, dat bepaalt u zelf.

In onderling overleg kan het functioneel beheer op verschillende manieren worden vormgegeven (van 15 minuten tot maximaal 4 uur per vraagstuk):

  • Gebruikers beheer.
  • Functionaliteitenbeheer – opstellen van gebruikershandleidingen of het uitvoeren van updates.
  • Behoeftemanagement – vertalen van informatiebehoeften naar passende functionaliteiten.
  • Wijzigingenbeheer – beheren en verwerken van wijzigingsverzoeken.

Los van het functioneel beheer pakken wij ook op projectbasis vraagstukken op voor grotere vraagstukken (groter dan 4 uur). Uiteraard maken wij met u vooraf afspraken over de uurtarieven of de investering.

Wij zijn er, nog voordat u ons nodig heeft!

Functioneel beheer contract

Als u kiest voor functioneel beheer via Koenen en Co, dan is het mogelijk om een contract af te sluiten voor een vast aantal uren per maand tegen een van tevoren afgesproken gereduceerd tarief per uur.

Optimalisatie

Nadat u live bent met een AFAS-omgeving wordt uw organisatie continu getriggerd om mee te gaan met de ontwikkelingen uit de markt en vanuit AFAS zelf. Uiteraard kunt u ook altijd rekenen op onze specialisten om u verder te helpen om uw behoefte om uw processen en AFAS-inrichting te optimaliseren.

“Erg prettige samenwerking en korte lijnen hebben ervoor gezorgd dat we in een vrij korte tijd meters hebben kunnen maken! Zeker een aanrader voor de toekomst om de samenwerking te intensiveren.”

Tim Montulet – Chief Operating Officer – Vivas

De voordelen van Koenen en Co

Onze adviseurs hebben diepgaande financiële kennis, zijn gek op IT en zijn door de wol geverfde procesanalisten. Bovendien zijn wij onafhankelijk in ons advies en stellen dus uw wensen en behoeftes centraal. Omdat wij streven naar lange termijn relatie staat kwaliteit bij ons op de eerste plaats.

Wilt u net als Koenen en Co het maximale uit het werken met AFAS Profit halen én uit de mensen die er mee werken?

Neem dan contact op met Bram Ewalts.

Contact opnemen met Koenen en Co, afdeling IT Advies & Assurance

Wilt u meer informatie ontvangen over AFAS, of wilt u een vrijblijvend gesprek in plannen met één van onze adviseurs? Vul het contactformulier hieronder in.

    Deel in uw netwerk