IT Assessment

De enige constante in verandering is een tegeltjes wijsheid die zeker voor het vakgebied van IT van toepassing is. Beveiliging van de IT-omgeving is een dynamisch proces en vereist discipline. Niet altijd bent u direct op zoek naar assurance rapporten en certificeringen. Soms is het wenselijk om met een gerichte scan te weten waar u staat voor wat betreft een aspect van uw organisatie. Dit kan vervolgens gebruikt worden als nulmeting om vervolgens uw aandacht te richten op de aspecten die de meeste aandacht behoeven en dus waar uw pijnpunten liggen. Hierdoor bent u in staat op een dynamische manier de volwassenheid van uw organisatie aantoonbaar te maken.

Waarom een IT Assessment?

Als voorbeeld kan een scan worden uitgevoerd op uw servers. Hiermee wordt op een eenvoudige manier inzichtelijk gemaakt in hoeverre uw servers zijn uitgevoerd met de meest recente patches en virusscanner updates, alsook hoe het is gesteld met de configuratie-instellingen van uw server.

Wist u dat uw windows-omgeving standaard open wordt afgeleverd waarna windows aanraadt om circa 300 configuratie-instellingen te wijzigen nadat u uw omgeving heeft ingericht? Met een scan op uw serveromgeving kunnen wij snel inzichtelijk maken hoe het is gesteld met deze configuratie-instellingen op uw server.

IT Risk Assessment

Een ander voorbeeld waar wij u kunnen voorzien is een IT Risk assessment. Dit is een scan op hoofdpunten waarmee u op een snelle manier inzicht krijgt in de belangrijkste (technische) risico’s binnen uw organisatie. Deze belangrijkste risico’s zijn ook wel bekend als de Critical Security Controls (CIS) top 20.

Het opzetten en uitvoeren van awareness campagnes zijn key voor de beheersing van IT-risico’s. Denk aan phisingsmails of mystery guest bezoeken. De resultaten uit deze onderzoeken delen wij graag met uw organisatie zodat een ieder die toegang heeft tot bedrijfsinformatie zich bewust is van de impact van zijn handelen.

Klik hier voor meer informatie

Koenen en Co als (sparring)partner

Mocht u interesse hebben in een IT-assessment zoals hierboven benoemd, of graag op een snelle manier inzicht zou willen verkrijgen op een ander aspect? Neem dan contact met ons.

Contact opnemen met Koenen en Co, afdeling IT Advies & Assurance

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een vrijblijvend gesprek in plannen met één van onze adviseurs? Vul het contactformulier hieronder in.

    Deel in uw netwerk