Haal meer uit uw processen

Het kan lastig zijn om een digitale transformatie door te voeren. Het begint al met de vraag welke processen er zijn en hoe deze werken.

Procesoptimalisatie is echter ontzettend belangrijk om efficiëntie in uw organisatie aan te kunnen brengen. Hiermee bent u uiteindelijk ook beter in staat om IT-projecten succesvol te implementeren.

Wanneer zijn procesverbetering en automatisering interessant?

Bent u van mening dat u teveel tijd besteedt aan zaken die veel tijd in beslag nemen of vaker fout gaat? Of was u voornemens hiervoor iemand aan te nemen, zodat u zelf de focus kunt leggen op zaken die voor u het verschil kunnen maken? Dan is het verstandig om aan procesverbetering te denken!

Geoptimaliseerde processen vormen namelijk de basis voor het aanbrengen van verdere verbeteringen.

Procesverbetering | Proces Mining

Process Mining is een methode om het verloop van de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te visualiseren en te analyseren met behulp van speciale software. Deze software kijkt naar data die al in de logboeken van een organisatie aanwezig is.

De software kan snel en accuraat inzichtelijk maken hoe de processen lopen. Hierin komen verbetermogelijkheden tevoorschijn waarmee u vervolgens aan de slag kunt.

Daarnaast is het met Proces Mining ook mogelijk om alle invoer van menselijke handelingen bij te houden. Denk hierbij aan diverse medewerkers die hetzelfde proces anders uitvoeren. Op basis van de vergelijking van deze invoer kunnen er verbetermogelijkheden worden gesignaleerd.

Nadat de processen met de hoogste potentiële besparing of kwaliteitsverbetering zijn geïdentificeerd, is een volgende stap mogelijk: automatisering.

Automatisering | Robotic Process Automation (RPA)

RPA is niet minder dan het automatiseren van repetitieve handelingen door middel van software. Kent u ook die situaties waarin collega’s dag in, dag uit dezelfde handelingen uitvoeren aan de computer? Automatisering is bijna altijd mogelijk, maar de besparing wordt natuurlijk groter naarmate aan de volgende criteria wordt voldaan: hoog volume, standaardisatie van processen, potentiele kwaliteitsverbetering en compliance checks.

Denk hierbij aan het invullen van je uren, overtypen van data of het automatisch informeren van klanten als ze boven een bepaald limiet komen. RPA kan alles wat een mens ook kan, echter het moet wel regels kunnen volgen.

Waarom processen automatiseren met RPA?

Deze techniek is veelal efficiënter en goedkoper dan een nieuwe applicatie aanschaffen. Na implementatie van een RPA oplossing zullen voordelen als kostenbesparing, reductie in fouten, verbeterde compliance en een hogere efficiency snel merkbaar zijn.

Praktische voorbeelden van RPA toepassingen:

    • Geautomatiseerd gegevens uitlezen en overnemen tussen systemen.
    • Brexit postpakketten controleren op correcte documenten ten behoeve van de douane aangifte.
    • Automatisch beantwoorden van klantvragen (chatbot).

Hoe kunnen wij u helpen, voordat u ons nodig heeft?

Wij bieden u een gratis quick scan aan waarbij we één dagdeel bij u aanwezig zijn om samen met u de mogelijkheden rondom procesoptimalisatie en automatisering te inventariseren.

Neem voor het plannen van een quick scan contact op met Bram Ewalts via onderstaande contactgegevens.

Automatiseer processen met RPA

Contact opnemen met Koenen en Co, afdeling IT Advies & Assurance

Wilt u een afspraak voor een gratis quick scan, een vrijblijvend gesprek of meer informatie over procesoptimalisatie en automatisering? Neem dan contact op met Bram Ewalts, manager IT advies, via +3188 77 47 636 of vul het terugbelformulier hieronder in en Bram neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Deel in uw netwerk