5 redenen om uw bedrijf nú (deels) te verkopen

Uw bedrijf verkopen lijkt misschien een ver-van-uw-bed-show, maar bedenk dat er er op dit moment genoeg kansen in de overnamemarkt zijn. Na tijden werken aan de groei van uw onderneming kan het interessant zijn om uw bedrijf (deels) te verkopen. Dit zijn momenteel de 5 trends op de MKB-overnamemarkt:

 

1. MKB-overnamemarkt draait op volle toeren

 

De MKB-overnamemarkt heeft heel even op slot gezeten, maar inmiddels is de lockdown op het gebied van overnames weer voorbij. Ondernemers zien weer kansen en hebben innovatieve overlevingsstrategieën uitgevonden. Eind 2020 groeide het aantal overnametransacties met 15 procent en tot op heden zet die groei door. Vooral de IT-sector, farmacie en e-commerce gaan sky-high. Uiteraard kent de markt ook verliezers, zoals de branches horeca en detailhandel.

 

2. Stijgende EBITDA-multiple

 

De stijgende EBITDA-multiple is over het algemeen een goed teken als u uw bedrijf wilt verkopen. Deze multiple geeft een indicatie van de bedrijfswaarde en is het startpunt voor de onderhandelingen. EBITDA staat voor Earnings before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, wat in het Nederlands de winst voor rentes, belastingen en afschrijvingen op vaste en immateriële activa is. 

In het MKB wordt bij de multiple-methode vooral gekeken naar transactie-multiples, die zijn gebaseerd op de recente transactieprijzen van vergelijkbare bedrijven. Het grote voordeel van het gebruik van multiples is dat de methode snel en behoorlijk nauwkeurig een indicatie geeft van de actuele waarde van een bedrijf. Vorig jaar zakte de EBITDA-multiple van 4,95 naar 4,7, maar eind 2020 steeg deze alweer naar 4,85, volgens de Brookz Overname Barometer.

 

3. Andere invulling van dagelijks leven

 

Er zijn natuurlijk ook andere (geplande) redenen om uw bedrijfsverkoop door te zetten. Denk aan met pensioen gaan, een stuk zakelijk vermogen verzilveren, een nieuw avontuur te starten of een andere work/life-balans voor ogen hebben. Dit zijn veelal redenen die voortkomen uit een gevoel, dat al langer bij u borrelt. Houd er rekening mee dat een bedrijfsovername niet van de één op de andere dag is volbracht. Zo’n proces duurt zomaar enkele maanden, dus begin er op tijd mee. 

 

4. Handelingsbereidheid door leven in lockdown

 

De globale pandemie heeft iedereen, maar met name ondernemers, laten inzien dat er meer op de wereld is dan werken. Een eigen bedrijf kan stressvol en behoorlijk arbeidsintensief zijn, waardoor het een groot deel van de tijd opslokt. Alle tijd besteden aan uw bedrijf én wachten op de volgende crisis kan net een brug te ver zijn met deze nieuw verworven inzichten.

 

5. Pre-exit verhoogt uiteindelijke opbrengst

 

Een bedrijf verkopen in twee fases legt u geen windeieren. Zowel ondernemers als investeerders vinden de pre-exit een prettige strategie, vanwege de vele voordelen. De eerste stap is het verkopen van een deel van de aandelen, veelal aan een investeerder. Daarna laat u het bedrijf, samen met deze investeerder, fors groeien. De tweede stap – uw resterende aandelenpakket verkopen – levert door de groei van uw onderneming in de meeste gevallen meer op dan wanneer u uw bedrijf in één keer had verkocht.

Meer weten?
Heeft u vragen over een verkooptraject of aan- of verkoopbegeleiding? Neem dan contact op met Koenen en Co Corporate Finance

Deel in uw netwerk