Het is weer tijd voor het terugvragen van de buitenlandse btw.

Indien u in 2021 in een ander EU land goederen of diensten heeft ingekocht waarbij buitenlandse btw in rekening is gebracht, dan kunt u deze btw via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen. Dit verzoek om teruggave dient echter vóór 1 oktober 2022 te worden ingediend. Is het verzoek te laat binnen, dan bestaat er geen mogelijkheid meer om deze btw terug te krijgen.

Dit verzoek voor de btw-teruggave kunt u digitaal indienen via de website Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. Op deze site kunt u inloggen met de speciaal daarvoor uitgereikte inloggegevens. Indien u deze kwijt bent, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Belastingtelefoon (0800-0543).

Het kan zijn dat u facturen mee moet sturen bij dit verzoek. Als dit het geval is, dan moet u deze eerst inscannen zodat de facturen digitaal meegestuurd kunnen worden.

Over Koenen en Co Fiscaal & Financieel advies

In de huidige tijd is verandering de enige constante. Toch wilt u dat uw fiscale en financiële zaken goed geregeld zijn, ook op de lange termijn. Voor uw totale financiële planning, maar ook voor specifieke zaken zoals bedrijfsstructurering, pensioen en  levensverzekeringen, hypotheken, btw-advies en advies omtrent loonheffingen alsmede estate planning. Het vraagt specialistische kennis om uit te vinden wat de meest geschikte oplossingen zijn voor uw onderneming én uzelf. We staan u graag bij met raad en daad.

Lees meer over onze dienst Fiscaal & Financieel advies.

Wij zijn er, voordat u ons nodig heeft.

Deel in uw netwerk