De NOW-regeling is bedoeld om ondernemers die te maken hebben met omzetverlies als gevolg van de coronacrisis tegenmoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Hoewel de regeling in essentie eenvoudig is kan het toch best lastig zijn om als ondernemer te bepalen wat nu de beste meetperiode is, wat de hoogte van de daadwerkelijke uitkeringen zullen zijn en welk percentage omzetverlies u moet hanteren. Deze calculatietool zal u daarbij helpen. Eveneens staan onze adviseurs voor u klaar om u in deze tijd vrijblijvend te helpen.

De regeling in het kort

De NOW-regeling biedt een vergoeding voor 90 procent van de loonkosten in de maanden maart, april en mei. Voorwaarden daarvoor zijn:

  • Er is sprake van minimaal 20 procent omzetverlies
  • Lonen worden 100 procent doorbetaald
  • Er vindt in de periode geen ontslag plaats op basis van bedrijfseconomische reden

Meetperiode

De NOW-regeling vergoedt de loonkosten van de maanden maart, april en mei maar omdat sommige organisaties het effect van de coronacrisis pas later merken kan voor het berekenen van de omzetdaling worden gekozen tussen drie meetperiodes:

  • maart-april-mei
  • april-mei-juni
  • mei-juni-juli.

Unieke situaties

Heeft u uw onderneming nog geen jaar geleden opgericht? Behoort uw onderneming tot een groep? Heeft u, uw onderneming recent overgenomen? Werkt u met oproepkrachten? Dan gelden unieke situaties. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met een adviseur van Koenen en Co of met de Koenen en Co corona helpdesk voor ondernemers.

Meer informatie over de regeling vindt u via deze link.

De calculatietool

Hoe wordt de hoogte van de vergoeding berekend?
De hoogte van de vergoeding wordt berekend door het percentage omzetdaling in de meetperiode te vermenigvuldigen met (90 procent van het SV-loon van januari x 3 maanden + een opslag van 30%).

De calculatietool helpt u met:

  • het bepalen van de beste meetperiode
  • het bepalen van het percentage omzetverlies
  • het inschatten van de hoogte van de vergoeding

Wilt u gebruik maken van deze calculatietool? Neem dan contact op met uw klantadviseur of met de Koenen en Co corona helpdesk voor ondernemers.

Calculatietool NOW-regeling

Deel in uw netwerk