Het alombekende café Tribunal aan de Tongersestraat in Maastricht komt na 59 jaar in nieuwe handen. De familie Graus geeft het spreekwoordelijk dienblad door aan Tuur Huijbregts en Rachel van Daele.

Verleden en toekomst

In 1962 begonnen Joke en Lou Graus aan hun opdracht om van de Tribunal een Maastrichts horeca-instituut te maken. Vanaf 1992 werd dit doorgezet door hun zoon Leo Graus. En dat is in de bijna 60 jaar zeker gelukt! Zowel Maastrichtenaren als niet-Maastrichtenaren behoren tot de kleurrijke gasten die de Tribunal heeft mogen ontvangen.

Leo Graus: ”De Tribunal is ons leven. Pa en ma hebben al hun energie gestoken in de opbouw van de zaak en daarin zijn zij meer dan geslaagd. Want, wie kent de Tribunal nu niet? Vanaf 1980 stond ik samen met pa en ma achter de toog, en vanaf 1998 zelfstandig met mijn vrouw Rianda. Na haar overlijden in 2019 vond ik het moeilijk de zaak voort te zetten. Ik vroeg mij steeds vaker af hoe verder te gaan. Zeker ook in belang van de Tribunal en uit eer voor mijn ouders en vrouw wilde ik de Tribunal een mooie toekomst bieden waarin respect voor het verleden samen met een frisse toekomstvisie bepalend moesten zijn.” 

Met Tuur Huijbregts en Rachel van Daele voel ik dat we de juiste kandidaten hebben gevonden. Tuur kende ik al langer en wist van zijn horeca- en strategische kwaliteiten als ‘Hoofdcommandant der Gastvrijheidstrijders’ van de Tapijn. Maar ook van zijn droom om ooit ‘hospes’ te mogen zijn van de Tribunal. Vanaf het eerste moment waarin wij een mogelijke overname bespraken, was er een gelijk een klik. Daarbij was een overname op korte termijn door mij gewenst en ook daarin vonden wij ons snel. Ik ben dan ook heel erg blij met dit moment en de toekomst voor de Tribunal.”

Aankoopbegeleiding

Het team van Koenen en Co Corporate Finance dat Tuur Huijbregts en Rachel van Daele heeft begeleid gedurende het aankooptraject bestond uit Jeffrey Dassen, Silvano Cergnul en Pascal Hartmann.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit aankooptraject of aan- of verkoopbegeleiding door Koenen en Co Corporate Finance? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bron: wijlimburg.nl

Jeffrey Dassen, Luc Overhof, Rachel van Daele, Tuur Huijbregts, Leo Graus, René Persoon | © Johannes Timmermans

Deel in uw netwerk