Per 1 januari 2021 heeft Hans Rijpkema het in Kerkrade gevestigde Altec Beveiliging verkocht aan Intergarde uit Maastricht. De voormalig eigenaar blijft nog een half jaar betrokken voor een goede overdracht. Koenen en Co wenst Intergarde heel veel succes met deze mooie onderneming!

 

Verkoopbegeleiding

Het team van Koenen en Co Corporate Finance dat Hans Rijpkema heeft begeleid gedurende het verkooptraject bestond uit Silvano Cergnul en Pascal Hartmann. De voormalig eigenaar over het verkooptraject:

“Nadat ik de beslissing genomen had meer tijd te willen besteden aan familie en vrije tijd, heb ik begin 2020 contact opgenomen met Silvano Cergnul van het Corporate Finance team van Koenen en Co. Silvano heeft de stappen van een verkooptraject uitvoerig met mij besproken en we hebben gezamenlijk een verkoopstrategie bepaald die past bij mij en het bedrijf. Er is een waardebepaling van het bedrijf uitgevoerd, een verkoopmemorandum opgesteld en contact opgenomen met een aantal bedrijven die we op voorhand geselecteerd hebben. Intergarde is een van deze bedrijven.

Bij de verkoop van een familiebedrijf zoals Altec komen vanzelfsprekend ook de nodige emoties los. Om het verkooptraject tot een succesvol einde te brengen is de persoonlijke, meedenkende en meelevende begeleiding ontzettend belangrijk geweest. Ik ben dan ook zeer tevreden over de adequate en professionele handelswijze van het betrokken team van Koenen en Co Corporate Finance.

Met de overname door Intergarde is de kwaliteit en continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en zijn zowel de klanten als de medewerkers in goede handen. Dat was voor mij het belangrijkste. Ik blijf nog een half jaar uitwerken om zorg te dragen voor een goede overdracht. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Het staat in ieder geval vast dat ik veel tijd met familie en vrienden ga doorbrengen en ga genieten!”

Altec Beveiliging

Altec Beveiliging is een beveiligingsbedrijf gespecialiseerd op het gebied van inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabewaking en toegangscontrole en actief voor particulieren en ondernemers. Alle 5 personeelsleden van Altec Beveiliging blijven in dienst bij de onderneming en werkzaam vanuit Kerkrade.

Intergarde

Intergarde biedt al vijftig jaar bewakings- en beveiligingsdiensten voor particulieren en ondernemers in Zuidoost-Nederland. Alle diensten worden in eigen beheer uitgevoerd door de ruim 300 enthousiaste medewerkers. Kwaliteit en continuïteit zijn gegarandeerd. Het bedrijf is gevestigd in Maastricht en is onderdeel van een in Hannover gevestigde multinational. De overname van Altec Beveiliging sluit aan bij de ambitie van Intergarde om in de komende jaren de beveiligingstechniek divisie nog verder uit te breiden.

 

Meer weten?

Heeft u vragen over dit verkooptraject of over aan- of verkoopbegeleiding door Koenen en Co Corporate Finance? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Deel in uw netwerk