Heeft u in 2020 WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) aangevraagd en een S&O-verklaring ontvangen, dan moet u uiterlijk op 31 maart de gerealiseerde S&O-uren en eventuele gemaakte kosten en uitgaven doorgeven. Dit doet u via een mededeling.

Wat u tenminste moet mededelen in uw realisatiemelding

  • U heeft in 2020 WBSO aangevraagd voor speur- en ontwikkelingsuren (S&O-uren) van uw werknemers. U dient dan uiterlijk op 31 maart 2021 de S&O-uren die uw medewerkers in 2020 hebben gerealiseerd door te geven.
  • U dient de gerealiseerde uren altijd door te geven via een mededeling ook als er meer, minder of zelfs geen uren zijn gerealiseerd.

Heeft u bij uw aanvraag gekozen voor ‘werkelijke kosten en uitgaven’ (niet voor forfait) dan geeft u naast de gerealiseerde S&O-uren ook de werkelijke kosten en uitgaven door die u in 2020 heeft gemaakt.

Zelfstandigen dienen alleen een melding in als er minder dan 500 S&O-uren zijn gerealiseerd.

Koenen en Co ondersteunt u graag bij de realisatiemelding

Wij helpen u graag met het in orde maken van de realisatiemelding. Neem contact op met Tim Koetsenruijter of Léon Kleinjans indien u vragen heeft of er zelf niet uitkomt. Wacht niet te lang, 31 maart is korter bij dan u denkt.

Deel in uw netwerk