Wiertz Company verstevigt positie op Nederlandse uitzendmarkt met overname aandelen De Pooter Groep.

Over Wiertz Company

Wiertz Company bestaat sinds 1997 en is een allround HR-dienstverlener. Actief in de wereld van mens en werk. Wiertz Company is gebouwd op de waarden van een hecht familiebedrijf, waarbij het Rijnlands gedachtegoed de grondslag is: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships. Het bedrijf is nog steeds in eigendom van familie Wiertz. Ontstaan in Limburg en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende partner in Nederland.

Wiertz Company gelooft dat iedereen talentvol is en helpt mensen en bedrijven hun natuurlijk potentieel te benutten. Centraal in de dienstverlening van Wiertz Company staan enthousiaste flexwerkers, enthousiaste klanten en enthousiaste collega’s. Zij brengen talent bij elkaar. Wiertz Company is een sterk groeiende organisatie, met naast haar digitale oplossingen, 19 fysieke vestigingen in zowel Nederland, Duitsland als Polen. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een professionele governance met aandeelhouders, toezichthouders en bestuurders. Voor 2022 koerst Wiertz Company op een begroting van ruim 110 miljoen euro. Wiertz Company wordt bestuurd door Roger Holtus (CEO), Luc Prevoo (CFO) en Edith Hageman (CCO).

Over De Pooter

De Pooter is in 70 jaar uitgegroeid tot een succesvolle personeelsbemiddelaar in Zuidwest-Nederland. Drie generaties hebben het familiebedrijf groot gemaakt. De leidende principes zijn oprecht geïnteresseerd zijn in mensen, verbinding zoeken en hen van daaruit helpen aan een goede baan, waar ze kunnen groeien in hun ontwikkeling. Work, Learn and Grow! Sinds enkele jaren focust De Pooter zich op het detacheren van technische- en supply chain professionals.

Begeleiding Koenen en Co bij overname

Koenen en Co heeft Wiertz Company begeleid in dit aankooptraject met het Due Diligence Onderzoek alsmede de bijbehorende juridische transactiedocumentatie. Het team van Koenen en Co stond onder aansturing van Roy Joppen, Sergej Ludwiczak en Freek Schepers.

Wij kijken terug op een succesvolle samenwerking met Wiertz Company in deze belangrijke aankoop van De Pooter Groep. Met deze transactie hebben wij een bijdrage mogen leveren aan de realisatie van de strategie van Wiertz Company wat betreft groei in omzet en uitbreiding van haar werkgebied. CFO Luc Prevoo over de begeleiding van Koenen en Co: “De samenwerking met Koenen en Co is voor ons zeer waardevol geweest. De professionaliteit en flexibiliteit in dit project zijn kenmerkend en sluiten perfect aan bij onze verwachtingen en onze eigen aanpak. Door de transactie zijn wij in staat om onze positie in de uitzendmarkt te verstevigen en onze groei verder vorm te geven.”

Meer weten?

Heeft u inhoudelijk vragen over het overname traject of aan- of verkoopbegeleiding door Koenen en Co Corporate Finance? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Roy Joppen, partner Koenen en Co

088 7747634 / 06 26684710

Over Koenen en Co Accountants en Adviseurs

Koenen en Co wil haar klanten altijd een stap voor zijn. Om ze optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Dat houdt dus in dat wij er zijn, voordat u ons nodig heeft.

Deel in uw netwerk