Practice what you preach! Ons organisatieadviesteam werkt aan de ontwikkeling van klanten. Maar wij zijn zelf ook aan de slag gegaan met onze eigen ontwikkeling…

Spannend 

In het begin is het wat spannend en onwennig, zelfs een beetje gek, om zelf een oefening te doen, die we vaak bij klanten leiden. Maar uiteindelijk is de Tips & Tops oefening een eenvoudig en waardevol instrument om vanuit verschillende invalshoeken eens goed naar jezelf te kijken.

Hoe gaat het in z’n werk?

Elk teamlid schrijft voor iedere collega één top (wat zie ik je doen wat erg waardevol is?) en één tip (wat zie ik je doen waarvan ik je bewust wil maken en minder waardevol is?) op. Vervolgens lichtten de teamgenoten middels een gesprekscarrousel de tops en tips aan elkaar toe. Met een timer weliswaar op vier minuten. Omdat deze gesprekken zo waardevol zijn, neigen ze nogal uitgebreid te worden.

'Alle tips en tops zijn herkenbaar, maar zaten bij mij niet zo in de verbeterfocus', zegt adviseur Fons Peeters. Het helpt om weer even goed te focussen. 'Daarnaast is het een oefening die erg verbindt, door je kwetsbaar op te stellen en op een constructieve wijze feedback te geven, groeit de verbinding tussen elkaar.' Volgende week gaan we aan de slag met de vraag: 'Hoe kunnen jou collega’s je helpen je tips te verbeteren en je tops nóg meer te benutten?'
 
Inspiratie en betrokkenheid kun je heel dichtbij vinden… Als je durft! Wil je ook deze oefening eens toepassen in jouw organisatie, bel ons dan!

Paul Breuer

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.