Waar sta je over drie jaar? Hoe ziet je organisatie er dan uit? Hoe staan jouw producten of diensten in de markt? Wat is de sfeer binnen de organisatie en op welke wijze verlopen de processen? Kortom: Wat is jouw stip aan de horizon?

Koers

Een duidelijke strategische koers is voor iedere organisatie van groot belang. Met blijven doen waar je goed in bent, kom je er niet meer. Iedere organisatie heeft een houvast nodig met daarin een duidelijk beeld van de toekomst en simpele stappen die nodig zijn om daar te komen. Alleen zo kun je werken aan de ontwikkeling van je organisatie.

Middels een koersbepaling, een strategische (her)oriëntatie, gaat u zich bezinnen op de kern en de toekomst van het bedrijf. Dat kun je alleen doen, met het managementteam of aan de hand van de input van de hele organisatie. Hoe dan ook: hiermee bezig zijn, is in iedere geval en vorm zeer waardevol.

Waar moet je over nadenken?

Een strategische (her)oriëntatie bevat meestal de volgende onderdelen:

  1. Marktontwikkelingen: Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in de markt en wat is de invloed daarvan op onze organisatie?
  2. Kracht (waardepropositie): Wat vormt de kern van ons als bedrijf? Wat is ons onderscheidend vermogen t.o.v. de concurrent? Wat maakt ons uniek?
  3. Kernwaarden: Wat vinden wij belangrijk in de omgang met elkaar en onze klanten?
  4. Visie: Wat is onze stip aan de horizon en waar staan we over drie jaar?
  5. Strategische keuzes: Welke strategische keuzes moeten wij maken om die stip aan de horizon te bereiken? Wat is onze focus?

Aan de slag

Maak tijd vrij om aan de slag te gaan met het beantwoorden van bovenstaande vragen. Het geeft écht rust als u een duidelijke koers heeft. Het kan ook waardevol zijn om eens te sparren met één van onze organisatieadviseurs. Zij hebben uitgebreide ervaring in het begeleiden van organisaties in het bepalen van de juiste koers. Van sparren tot het geven van interactieve workshops, er zijn diverse middelen denkbaar om u daarbij te ondersteunen. We horen graag van u.

Paul Breuer

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.