Heb je het gevoel dat er meer te halen is uit jouw team? Spelen er onder de oppervlakte belangrijke issues? Of is het tijd voor een hernieuwde energie?

De teamscan is een uiterst treffende methode om te werken aan de ontwikkeling van je team. Het brengt in beeld hoe de teamleden denken over de verschillende bouwstenen van een effectief team en zorgt ervoor dat een team metéén krachtige stappen kan zetten. 

Zeven bouwstenen

Om als effectief team bestempeld te worden moet een team op zeven bouwstenen goed presteren. 
De meeste bouwstenen hebben een voorwaardelijke volgorde. Dat betekent dat om écht goed te presteren op een hogere bouwsteen (bijvoorbeeld de bouwsteen gezonde conflicten) er eerst een solide basis van de lagere bouwsteen (vertrouwen) moet zijn.

Teamscan

En ga maar na, het klopt ook. Om met elkaar op een constructieve manier in onenigheid te zijn, moet er een flinke basis van vertrouwen zijn. In het algemeen kan daarnaast gesteld worden dat de impact van de bovenste drie bouwstenen (gezamenlijk resultaat, visie & strategie en missie & bezieling) sterk in kracht zal toenemen wanneer de onderste vier bouwstenen op een gezond niveau (> 70%) bevinden.

Een teamsessie

Voorafgaand aan de teamsessie vullen alle teamleden op anonieme basis de teamscan in. In de teamsessie zullen we ingaan op de betekenis van de uitkomsten. Waar moeten we aan werken om een effectiever team te worden en hoe kunnen we dit gaan vormgeven? Hoe creëren we meer vertrouwen onderling of zorgen we dat we meer strategisch en met meer visie te werk gaan. Mooi is dat middels de teamscan meteen een eigen ambitie van het team wordt uitgesproken. Het team geeft immers zelf aan waar het over een jaar wilt staan.

Creëer inzicht in waar u staat met uw team en ga aan de slag met de ontwikkeling van een effectief team!

Geprikkeld? Neem dan contact op met organisatieadviseur Paul Breuer.
 

Paul Breuer

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Paul Breuer

Organisatieadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.