Suczestip: Maak gebruik van de subsidie Praktijkleren: Voor werkgevers met studerende werknemers

Praktijkleren

Als werkgever kunt u een subsidie ontvangen voor werknemers die binnen uw bedrijf een opleiding volgen. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van uw studerende werknemers en is alleen van toepassing op medewerkers die een deeltijdopleiding volgen aan een VMBO, MBO, HBO en Universiteit. Stagiaires en afstudeerders zijn uitgesloten van deze regeling. Let op: Deze subsidie kun je wél aanvragen voor medewerkers die reeds uit dienst zijn en gedurende hun dienstverband een opleiding hebben gevolgd. De meeste ondernemers zien dit wel eens over het hoofd. 

Maak gebruik van deze subsidie

Het subsidiebedrag is maximaal €2.700 per werknemer. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • U bent een erkend leerbedrijf (VMBO/MBO) óf door de onderwijsinstelling aangemerkt als bedrijf/organisatie die een goede begeleiding geeft (HBO, promovendi en toio’s)
  • U werkt op basis van een geldige (praktijkleer)overeenkomst. In de praktijk betekent dit dat de leerling of student ook bij uw bedrijf op de loonlijst staat
  • De beroepsopleiding is diplomagericht en is opgenomen in het Centraal register beroepsopleidingen (Crebo) of het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO)
Deze regeling geldt ook voor medewerkers die in het buitenland een opleiding volgen, alsmede voor buitenlandse medewerkers. Het opleidingsinstituut dient wel door de Nederlandse overheid goedgekeurd te zijn.  
 

Start nu met de aanvraag  

De aanvraag voor deze subsidie gaat per studiejaar. U kunt alleen subsidie aanvragen na afloop van een gerealiseerde praktijkplaats of werkleerplaats. De aanvragen voor het studiejaar 2016-2017 kunnen vanaf 2 juni ingediend worden. Let op: na 15 september kunnen géén aanvragen meer worden ingediend! Het is dus aan te bevelen nu al met de aanvragen te starten. We verzorgen de aanvragen voor u voor €150 (excl. BTW) voor de eerste medewerker. Voor elke volgende medewerker verzorgen we de aanvraag voor €75 (excl. BTW).

Schakel direct

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling, bel dan met onze innovatie adviseurs, 088 7747512 of per e-mail: praktijkleren@koenenenco.nl.
Wilt u dat wij contact met u opnemen: Klik hier

Neem contact op

Koenen en Co is lid van Nexia InternationalKoenen en Co is lid van Nexia International - Copyright 2017 Koenen en Co - Disclaimer - Colofon - Cookies   

Bedankt voor het printen van deze pagina

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit onderwerp. Neem dan contact op via info@koenenenco.nl of kijk op www.koenenenco.nl/contact voor het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde filiaal.