Op het moment is de invulling van de Brexit nog steeds onduidelijk. Toch zal dit in de komende maanden duidelijk moeten worden, omdat op 29 maart 2019 het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen zullen na Brexit douaneformaliteiten terugkeren, btw-regels veranderen en bestaande contracten herzien moeten worden. Hoe kunt u zich hier het beste op voorbereiden?

Brexit-voucher

Het ministerie van Buitenlandse zaken stelt een Brexit-voucher ter beschikking. Op basis van de voucher ontvangt u een vergoeding van 50% van de werkelijk gemaakte advieskosten inzake de implicaties van de Brexit. Er geldt een maximum van €2.500.

Om voor deze voucher in aanmerking te komen, dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:
•    U hebt een Nederlandse mkb-onderneming (niet gevestigd op de Bonaire, Sint Eustatius of Saba)
•    U heeft bestaande economische belangen in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland)

Brexit Impact Scan

Rijkdienst voor Ondernemend Nederland heeft deze scan mogelijk gemaakt en beschikbaar gesteld voor alle bedrijven in Nederland. Aan de hand van verschillende vragen laat de scan de impact van de Brexit voor uw onderneming zien. 
 

Vera Görtjes

Vera Görtjes MSc

Belastingadviseur

Vera Görtjes MSc

Belastingadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.