Als een ondernemer gratis producten of waardebonnen (vouchers) verstrekt waarvoor een product kan worden verkregen, is alleen btw verschuldigd als het goed een waarde van meer dan €15 (excl. btw) heeft.

Kamervragen

Dit heeft staatssecretaris Snel geantwoord op Kamervragen. De vragen werden gesteld naar aanleiding van de wijzigingen in de btw inzake waardebonnen en vouchers. De wijzigingen waren nodig vanwege Europese regelgeving. Bij gratis producten of eenmalig te gebruiken vouchers is er wat betreft de btw geen verschil. Bij het verstrekken ervan is btw verschuldigd over de waarde, tenzij deze waarde niet meer dan €15 is. Bij een hoger bedrag moet over het hele bedrag btw worden afgedragen, ondanks het feit dat er geen prijs wordt betaald door de consument.

Vera Görtjes

Vera Görtjes MSc

Belastingadviseur

Vera Görtjes MSc

Belastingadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.