Een van de belangrijkste reden om een administratie bij te houden is om gemakkelijk een btw-aangifte te doen: inkopen btw hoog, inkopen btw laag, verkopen btw hoog, verkopen btw laag etc. De btw-aangifte is dan makkelijk te controleren. Maar hoe zit het met een margeberekening? Dan wordt het lastiger.

Digitaal verwerken van facturen

Met de huidige mogelijkheden in de boekhoudpakketten is het niet meer noodzakelijk om uw administratie in te delen wat betreft de hoogte van de btw. Met het digitaal verwerken van de facturen controleert u de boeking terwijl u boekt. U koppelt het btw-percentage aan de leverancier of afnemer. De btw-aangifte kunt u dan genereren in uw boekhoudpakket. Het controleren van de btw op basis van de kolommenbalans is dan niet meer nodig! Dat bespaart enorm veel tijd.

Kolommenbalans

Om meer inzicht te krijgen, stemt u de kolommenbalans af op uw bedrijfsproces. Het indelen op deze manier zorgt o.a. voor meer inzicht in: 

  • marges per productgroep
  • resultaat per project of opdracht
  • resultaten per klant of klantgroep
  • lonen ten opzichte van verkoop per periode

Onze IT adviseurs zijn gespecialiseerd in het efficiënt inrichten van administraties. Hierdoor heeft u nog meer grip op uw administratie bespaart u tijd en kunt u beter sturen. 

Wilt u meer weten neem dan contact op met IT advies.
 

Bob Kessels

Bob Kessels MSc

Manager IT advies

Bob Kessels MSc

Manager IT advies

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.