Het team van Koenen en Co wenst u als eerste een heel gelukkig en innovatief 2020. Dit omdat we weten dat ondernemers continu vooruit kijken om voorop te blijven lopen in de markt. We begrijpen echter ook dat subsidieaanvragen voor innovatieprojecten en veranderprocessen niet zijn waar u graag uw tijd aan spendeert. Daarom is het goed te weten dat onze subsidieadviseur Léon Kleinjans alles weet over WBSO.

Heeft u een bedrijf dat onderzoeks- en/of ontwikkelingsprojecten uitvoert? De kosten voor Research & Development (R&D) kunnen middels een fiscale innovatieregeling worden verlaagd. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt een deel van de loonkosten en uitgaven van uw R&D project. Uw bedrijf draagt dan minder loonheffingen af. 

Wanneer zijn er subsidiemogelijkheden voor u?

Om voor WBSO subsidie in aanmerking te komen, is de belangrijkste voorwaarde dat het R&D-project innovatief is voor uw bedrijf. Het kan daarbij gaan om een nieuw product, productieproces of dienst. Ook is het mogelijk om subsidie te krijgen voor ICT projecten zoals het ontwikkelen van nieuwe programmatuur. En wist u dat u zelfs WBSO kunt aanvragen voor een project dat u in opdracht uitvoert of voor personeel dat u detacheert op een R&D-project? Er zijn wellicht meer mogelijkheden dan u denkt! 

Gedegen aanpak + ruime ervaring = 99% succes

Door zijn ruime ervaring in uiteenlopende aanvragen, gedegen aanpak en technische kennis, maakt Léon WBSO begrijpelijk en gemakkelijk waardoor het u zo min mogelijk tijd en inspanning kost. Dat zeggen wij niet zelf, dat blijkt uit ons succespercentage van 99%. 

Léon ondersteunt u gedurende het totale traject tot en met de subsidievaststelling. Na de subsidiebeschikking is er namelijk nog een traject voordat u uw subsidie ontvangt. De bewaking van dat traject is net zo belangrijk als de aanvraag. Iets wat niet iedereen zich beseft maar waar wij u graag mee helpen. 

Veranderingen 2020

Voor 2020 staan er een paar belangrijke veranderingen op het programma. Zo verdwijnt de ‘tussenmaand’ bij het aanvragen en kunnen bedrijven voortaan 4 keer per jaar een aanvraag indienen voor maximaal 3 maanden. Te ingewikkeld of geen tijd om u hierin te verdiepen? Geen probleem, neem vooral contact met ons op.  

Weten of uw project in aanmerking komt of bekijken hoe we u kunnen helpen? Neem dan contact op met Léon. Laten we samen van 2020 een innovatief jaar maken! 

Léon Kleinjans

ing. Léon Kleinjans BSc

Subsidie adviseur

ing. Léon Kleinjans BSc

Subsidie adviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.