Laat uw medewerkers eerder genieten van hun pensioen!


Het moment dat medewerkers met pensioen gaan, wordt door de verschuiving van de pensioendatum en de AOW datum steeds later. In de praktijk merken we dat medewerkers dit moment als te laat ervaren en eerder willen stoppen met werken.

 

Helaas werd dit vanuit de overheid niet ondersteund. Daar is echter verandering in gekomen door het sluiten van het pensioenakkoord. In het pensioenakkoord is afgesproken dat werkenden meer mogelijkheden geboden moeten worden om eerder te kunnen stoppen met werken.

Tip 1

Met behulp van een vertrekregeling kan de werkgever een financiƫle bijdrage leveren om de werknemer in staat te stellen om eerder te stoppen met werken. Deze bijdrage wordt dan niet belast met een strafheffing, RVU-heffing die eerder wel van toepassing was.

Tip 2

Laat het pensioen dat de medewerker opbouwt bij het pensioenfonds/verzekeraar eerder ingaan. Dit kan, zonder aanvullende voorwaarde, tot 5 jaar voor de AOW datum.

Tip 3

Vanaf 2021 worden de regels van verlofsparen verruimd. Medewerkers kunnen tot 100 weken verlof (is nu 50 weken verlof) opbouwen om deze in te zetten om eerder te stoppen met werken.

Wilt u meer informatie over pensioenen en andere gerelateerde zaken voor u als werkgever? Kijk dan snel verder op onze speciale werkgeversdesk pagina!

Jouw vragen zijn altijd welkom

Deel in uw netwerk