Sinds 2017 komen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een uurloon van 100% tot 125% van het Wettelijk minimum uurloon in aanmerking voor een loonkostencompensatie genaamd het lage-inkomensvoordeel (LIV). Deze compensatie zal in 2018 voor het eerst worden uitbetaald en kan voor u oplopen tot €2.000 per werknemer die binnen deze categorie valt.

Voorwaarde voor het ontvangen van het LIV is wel dat het uurloon van de werknemer binnen bovengenoemde grenzen valt en dat de werknemer op jaarbasis minstens 1.248 verloonde uren heeft. Die gegevens haalt de overheid uit de ingediende loonaangiften 2017.

Berekening van het UWV

Op dit moment stelt het UWV vast of u volgens de gegevens in de loonaangiften 2017 recht heeft op het LIV. Vóór 15 maart ontvangt u een brief van het UWV waarop uw voorlopige berekening van het LIV over 2017 staat vermeld.

De berekening moet goed worden gecontroleerd. Indien hier fouten in staan, kunnen de loonaangiften 2017 slechts tot en met 30 april 2018 worden gecorrigeerd. Correcties na deze datum worden niet meer door het UWV meegenomen in de definitieve berekening van het voordeel waar u recht op heeft. Door een goede en tijdige controle van de voorlopige berekening loopt u geen voordelen mis. De Belastingdienst stuurt u uiterlijk 31 juli 2018 een beschikking met de definitieve berekening.

Stuur ons de berekening ter controle

Verwerken wij voor u de salarissen? Dan ontvangen we de berekening graag zodra u deze ontvangt ter controle. Constateren wij dat er fouten in de berekening staan, dan kunnen wij direct aan de slag met het verwerken van eventuele correcties. U kunt de berekening toezenden aan uw salarisconsulent. Doe dit zodra u de berekening ontvangt, maar niet later dan 30 maart 2018, zodat wij voldoende tijd hebben voor controle en eventuele correcties.

Ook als wij geen salarissen voor u verwerken, helpen wij u uiteraard graag met een controle van de berekening of met eventuele vragen die u heeft over het LIV.

Linda Peters

Linda Peters MSc

Loonheffingenadviseur

Linda Peters MSc

Loonheffingenadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.