Bent u zelfstandige en tussen 7 mei 2005 en 3 juni 2008 bevallen, dan heeft u recht op een compensatie. Reden voor deze compensatie is het wegvallen van de zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen in die jaren.

Wat houdt deze compensatie in?

Het recht is er voor vrouwelijke zelfstandigen, beroepsbeoefenaren en meewerkende echtgenotes. De compensatie bedraagt 90% van het wettelijk minimumloon 2017 per dag (inclusief vakantiebijslag) en wordt berekend over 80 dagen. Dit komt neer op ongeveer €5.600 en komt overeen met de gemiddelde zwangerschaps- en bevallingsuitkering die vrouwelijke zelfstandigen in 2017 hebben ontvangen.

Nu aanvragen

Het UWV gaat de compensatieregeling uitvoeren. Het aanvragen van compensatie is vanaf vandaag mogelijk. Let op: U kunt de compensatie tot en met 30 september aanvragen. 

Klik hier voor de link naar de UWV website met het formulier

Jean Vergoosen

mr. Jean Vergoosen

Manager Personeel en Recht

mr. Jean Vergoosen

Manager Personeel en Recht

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.