Als werkgever kunt u een subsidie ontvangen voor werknemers die binnen uw bedrijf een opleiding volgen.

Wat houdt deze regeling in?

Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van uw studerende werknemers en is alleen van toepassing op medewerkers die een deeltijdopleiding volgen aan een VMBO, MBO, HBO en Universiteit. Stagiaires en afstudeerders zijn uitgesloten van deze regeling. Let op: Deze subsidie kan wel aangevraagd worden voor medewerkers die reeds uit dienst zijn, maar afgelopen jaar een opleiding hebben gevolgd. De meeste ondernemers zien dit wel eens over het hoofd. 

Maak gebruik van deze subsidie

Het subsidiebedrag is maximaal €2.700 per werknemer. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • U bent een erkend leerbedrijf (VMBO/MBO) óf door de onderwijsinstelling aangemerkt als bedrijf/organisatie die een goede begeleiding geeft (HBO, promovendi en toio’s)
  • U werkt op basis van een geldige (praktijkleer)overeenkomst
  • De beroepsopleiding is diplomagericht en is opgenomen in het Centraal register beroepsopleidingen (Crebo) of het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO)

Deze regeling geldt ook voor medewerkers die in het buitenland een opleiding volgen, alsmede voor buitenlandse medewerkers. Het opleidingsinstituut dient wel door de Nederlandse overheid goedgekeurd te zijn.

Start nu met de aanvraag

De aanvraag voor deze subsidie gaat per studiejaar. U kunt alleen subsidie aanvragen na afloop van een gerealiseerde praktijkplaats of werkleerplaats. De aanvragen voor het studiejaar 2018-2019 kunnen vanaf 2 juni ingediend worden. Let op: na 15 september kunnen géén aanvragen meer worden ingediend! Het is dus aan te bevelen nu al met de aanvragen te starten. We verzorgen de aanvragen voor u voor €175 (excl. BTW) voor de eerste medewerker. Voor elke volgende medewerker verzorgen we de aanvraag voor €100 (excl. BTW) per medewerker.

Paul Schreurs

Paul Schreurs BBA

Manager salaris service

Paul Schreurs BBA

Manager salaris service

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.