Buitenlandse werknemers die de Nederlandse taal beheersen, hebben een hogere productiviteit en maken minder fouten. Ze hebben meer zelfvertrouwen en ook minder last van stress. Taalvaardige medewerkers werken efficiënter, verzuimen minder en werken veiliger. Ook blijkt dat de betrokkenheid van taalvaardige medewerkers vele malen hoger is.

Subsidieregeling individuele taaltrainingen

In de glastuinbouw is het beheersen van de Nederlandse taal van uiterst belang voor het kunnen begrijpen en toepassen van de werkinstructies met als doel de veiligheid en hygiëne op de werkvloer te garanderen. De sociale partners in de sectorcommissie glastuinbouw stimuleren de ontwikkeling van de Nederlandse taalvaardigheid in deze sector. Zij stellen een subsidie beschikbaar voor individuele Nederlandse taaltrainingen, maar ook voor andere talen. De subsidie kan worden aangevraagd bij het fonds Colland Arbeidsmarkt via het Colland Administratie Systeem. Voor het krijgen van een subsidie gelden verder dezelfde voorwaarden als voor cursussen.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op!

De subsidie is beschikbaar voor taaltrainingen met een startdatum na 31 januari 2019.

Nancy Levels-Verbeek

Nancy Levels-Verbeek

Salarisadministrateur

Nancy Levels-Verbeek

Salarisadministrateur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.