Ondernemers en particulieren schaffen massaal zonnepanelen aan, mede vanwege de fiscale voordelen. Voor in een onderneming aangeschafte zonnepanelen doet zich dan de vraag voor in hoeveel jaar deze zonnepanelen moeten/kunnen worden afgeschreven. Volgens Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch geldt voor dergelijke zakelijk aangeschafte zonnepanelen een afschrijvingstermijn van 20 jaar.

Afschrijven in 20 jaar

In de zaak voor het gerechtshof was de inspecteur van mening dat de afschrijvingstermijn van zonnepanelen moest worden bepaald op 20 jaar. Het gerechtshof was het met de inspecteur eens en heeft de afschrijvingstermijn op 20 jaar gesteld.
De garantietermijn en de terugverdientijd van de investering zijn volgens het gerechtshof weliswaar korter dan deze periode van 20 jaar, maar deze zijn niet relevant voor de afschrijvingstermijn. Die is namelijk afhankelijk van de (economische) levensduur.

Stefan Mertens

drs. Stefan Mertens

Belastingadviseur

drs. Stefan Mertens

Belastingadviseur

Onderhoud Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, Op zaterdagochtend van 8:00 tot 10:30 uur kunt u niet inloggen op Mijn Koenen en Co. Sorry voor het ongemak.

Ga door naar Mijn Koenen en Co

Beste bezoeker, u kunt momenteel niet inloggen op Mijn Koenen en Co wegens onderhoud. Het onderhoud vindt zaterdagochtend plaats van 8:00 tot 10:30 uur. Sorry voor het ongemak.