In september vorig jaar besloot de overheid om per 1 januari 2021 een wijziging door te voeren met betrekking tot de (on)kostenvergoedingen. Hierover schreven wij een nieuwsbericht. In het kort kwam het erop neer dat het onbelast vergoeden van reiskosten en/of vaste onkostenvergoedingen niet zomaar mocht worden voortgezet per januari 2021. In 2020 werd dit (onder voorwaarden) wel nog toegestaan, zo kon een werknemer die altijd thuis aan het werken was, toch een vaste woon-werkvergoeding onbelast blijven ontvangen.

Wijziging op besluit

Eind 2020 is beslist om het besluit van september gedeeltelijk te wijzigen. De wijziging met betrekking tot de vaste onkostenvergoeding blijft van kracht per 1 januari 2021, maar de reiskostenvergoeding mag nu toch nog onbelast door blijven lopen tot en met 31 januari 2021. Voor nu dus met een maand verlengd, met de mogelijkheid dat het na januari ook nog (tijdelijk?) mag blijven doorlopen. Uiteraard is dit alleen van toepassing op degene waarvoor het recht op een vaste vergoeding voor woon-werkverkeer al vaststond op uiterlijk 12 maart 2020. Deze datum geldt ook voor afspraken omtrent uitruil van reiskosten op basis van een vaste vergoeding (cafetariaregeling).

U mag dus toch nog een onbelaste reiskostenvergoeding blijven geven deze maand, maar wellicht per februari niet meer. Ben en blijft hier alert! En probeer hier, daar waar mogelijk, in uw wijziging op de vaste reiskostenvergoeding rekening mee te houden.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Wat mag wel, wat mag niet? Hoe kan ik nu optimaal blijven belonen? Welke mogelijkheden zijn er nog wel?
De Werkgeversdesk van Koenen en Co adviseert u hier graag over. Vul hier het terugbelformulier in en één van onze adviseurs neemt contact met u op.

We zijn er, voordat u ons nodig heeft.

Jouw vragen zijn altijd welkom

Niels Jansen

HR Consultant
Deel in uw netwerk