De Drijfverenscan

Wij gebruiken de kennis van Koenen en Co om financiële risico’s te ontdekken en tegen te gaan. Onze vaste specialist kijkt één dag per dag mee naar ontwikkelingen en mogelijkheden zodat wij ons ding kunnen doen: bedrijfsvoering.

Bart van Cranendonk

Meer inzicht in de kracht en ambities van mensen

U en uw medewerkers bepalen samen het succes van uw bedrijf. Inzichten in uzelf, uw team en uw medewerkers zijn dus enorm belangrijk. Hoe halen mensen het maximale uit zichzelf? Waar ligt hun kracht? En wat is hun ambitie? Wat motiveert en drijft hen? Allemaal zaken die zeer waardevol zijn om successen te realiseren. De drijfverenscan van Koenen en Co biedt die inzichten, zowel voor werkgevers als werknemers zelf.

 • Wat is de drijfverenscan?

  Welke werkzaamheden vinden mensen leuk en wat zijn taken waar zij liever niet aan beginnen (en vaak maar blijven uitstellen)? Wat geeft u en uw team energie en wat kost juist energie? De drijfverenscan is een uitgebreide scan die inzicht biedt in drijfveren, maar ook in wat daarachter ligt. En dat is bijzonder interessant, omdat dit kan helpen om uzelf en anderen (beter) te begrijpen, (nog) succesvoller te worden en samenwerkingen te verbeteren en te versterken. En dat zorgt weer voor positieve energie en betrokkenheid.

 • Wanneer kiest u voor de drijfverenscan?

  Zoals gezegd geeft de drijfverenscan inzicht in wat mensen beweegt en motiveert (en wat juist niet). Het kan dus een interessante meting zijn om te zien of mensen nog op hun plek zitten, ze meer uitdaging zoeken of wanneer samenwerkingen niet soepel lopen. De drijfverenscan is dan een mooie nulmeting als basis voor een ontwikkeltraject. Vullen meerdere collega’s de scan ook in, dan helpt dit ook weer in het kader van teamontwikkeling.

 • Hoe werkt de drijfverenscan?

  Ieder mens heeft een set van drijfveren in zich die elkaar aanvullen, maar ook met elkaar conflicteren. Bovendien beoordeelt iedereen deze anders. Om de drijfveren in kaart te brengen is een kleurenprofiel uitgewerkt in zeven kleuren. Deze kleuren geven aan welk gedrag goed past en wat juist minder. Met een online, gevalideerde vragenlijst worden binnen 20 minuten de dieper gelegen drijfveren gemeten. Hierbij is geen sprake van goede of minder goede combinaties. Sterker nog; als omstandigheden veranderen, kunnen ook de combinaties van de drijfveren (weer) veranderen.

 • Eén-op-één begeleiding

  Wanneer u de drijfverenscan hebt doorlopen, komen daar bepaalde uitkomsten uit. Deze rapportage bespreken we persoonlijk en altijd één-op-één. Onze gecertificeerde HR-adviseur geeft tekst en uitleg daar waar nodig en beantwoordt eventuele (vooraf tijdens de intake bepaalde) vragen. Dient de analyse als middel voor uw persoonlijke ontwikkeling? Dan is na dit overleg deze fase afgerond en kunt u zelf aan de slag. Om de borging verder te garanderen is uiteraard ook een vervolgtraject mogelijk.

 • Teamontwikkeling

  Gaat u met het hele team aan de slag? Dan bespreken wij na de analyse met iedereen individueel de rapportage. Vervolgens gaan we daarna met elkaar het vervolgtraject in, dat volledig op maat gemaakt is. Tijdens ten minste twee teamsessies leren de teamleden elkaar (echt) kennen en gaan wij actief op zoek naar de verbeteringen, maar staan we ook uitgebreid stil bij zaken die nu al gewoon goed gaan. Zo zijn deze sessies niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk.

De kleuren van een drijfverenscan

Resultaat

OP EEN GOEDE DAG

Doelgericht

Gedreven

Ambitieus

Efficiënt

Ondernemend

OP EEN SLECHTE DAG

Opportunistisch

Egoïstisch

Veranderlijk

Arrogant

Oppervlakkig

Mensgericht

OP EEN GOEDE DAG

Relatiegericht

Communicerend

Zorgzaam

Geduldig

Betrokken

OP EEN SLECHTE DAG

Langdradig

Naïef

Soft

Betuttelend

Roddelend

Creatief

OP EEN GOEDE DAG

Vindingrijk

Zelfstandig

Innovatief

Analyserend

Onafhankelijk

OP EEN SLECHTE DAG

Cynisch

Chaotisch

Kritisch

Complicerend

Traag

Holistisch

OP EEN GOEDE DAG

Onzelfzuchtig

Relativerend

Werelds

Bezielend

Spiritueel

OP EEN SLECHTE DAG

Onbegrijpelijk

Afstandelijk

Passief

Zweverig

Vaag

Stabiliteit

OP EEN GOEDE DAG

Bescheiden

Traditioneel

Beschermend

Vertrouwd

Opofferend

OP EEN SLECHTE DAG

Ouderwets

Argwanend

Angstig

Bekrompen

Afhankelijk

Krachtig

OP EEN GOEDE DAG

Daadkrachtig

Zelfverzekerd

Besluitvaardig

Energiek

Snel

OP EEN SLECHTE DAG

Dominant

Ongeduldig

Drammerig

Wantrouwend

Agressief

Structuur

OP EEN GOEDE DAG

Betrouwbaar

Ordelijk

Rechtvaardig

Volhardend

Loyaal

OP EEN SLECHTE DAG

Bureaucratisch

Voorspelbaar

Dwingend

Onpersoonlijk

Star

Daan van Montfort, Eigenaar van Fysiotherapie Posterholt over de Drijfverenscan

“Een test met kleuren, ik dacht in eerste instantie….zweverig. Dit is mij reuze meegevallen! Erg fijn om dit gedaan te hebben, heeft mij enorm geholpen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling”

– Daan van Montfort, Eigenaar van Fysiotherapie Posterholt

Werkgeversdesk

Als bedrijf loopt u regelmatig tegen zaken aan, waarbij u wel ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het handig als u ergens terecht kunt met uw vragen of voor advies. Of dat nu gaat over de salaris- en personeelsadministratie, HR-zaken, coaching of werving en selectie. Bij Koenen en Co wordt u te woord gestaan door specialistische adviseurs, die samen onze Werkgeversdesk vormen. Heeft u vragen? Zoekt u advies? Of zijn er zaken die u belemmeren? Dan helpen zij u verder!

“Rots in de branding voor werkgevers”

Koenen en Co Werkgeversdesk

Meer weten?

De drijfverenscan is wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid getest en gevalideerd in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Heeft u specifieke vragen over de drijfverenscan of onze aanpak? Of wilt u hem meteen aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Niels Jansen werkt bij de Werkgeversdesk van Koenen en Co en is verantwoordelijke voor de Drijfverenscan en Drijfverenanalyse
Niels Jansen
HR Consultant
Deel in uw netwerk